Thermografie Rolde

Thermografie en isolatie in Rolde Thermografie Rolde

Bij deze woning in Rolde deed Energiekeurplus onderzoek naar de oorzaken van comfortproblemen en een hoog gasverbruik met gebruik van thermografie en endoscopie.  Het bleek dat er in het verleden UF-schuim als isolatie in de spouwmuur was aangebracht. De kwaliteit van dit isolatie materiaal kan sterk terug lopen naarmate het veroudert en aan buitenlucht wordt blootgesteld.

Op de foto links is aan het vlekkerige kleurbeeld van de spouwmuur duidelijk te zien dat er bij deze woning isolatieproblemen zijn ten gevolge van verouderd UF schuim. Door de slechte isolatie was er sprake van tocht en was het alleen met een extra gaskachel warm te krijgen in huis. Doordat het isolatiemateriaal steeds verder vergaat worden de problemen steeds groter.

Spouwmuurisolatie

Uit het onderzoek met thermografie bleek dat de oplossing voor de isolatieproblemen in dit geval moest worden gezocht in het opnieuw isoleren van de spouwmuur met PUR isolatie, deze vorm van isolatie vult de spouwmuur volledig met een hoogwaardig isolatiemateriaal en zorgt bovendien voor een goede kierdichting. Hierdoor wordt de warmte in huis ’s winters goed vastgehouden en blijft het comfortabel warm.

De isolatie is bij ons nu goed een week terug aangebracht. En jawel, direct merkbaar.
Na een koude nacht was het in de keuken voor het eerst nog gewoon lekker warm.
Dit moet zichzelf snel terugverdienen. Dus, goed advies gegeven, dank!

Isolatie via Energiekeurplus

Inmiddels is de spouwmuurisolatie bij deze woning aangebracht via Energiekeurplus en zijn de problemen met kou en tocht in huis verholpen. Het wooncomfort is meteen sinds het aanbrengen van de isolatie aanmerkelijk verbeterd! Vanaf nu wordt hier dan ook maandelijks flink op de gasrekening bespaard!    

Datum 17 juni 2016 Energielabel Friesland