Heerenveen thermografie

Onderzoek naar tocht en isolatieproblemen in Heerenveen met thermografie

Thermografie in Heerenveen

Bij deze woning in Heerenveen deed Energiekeurplus met gebruik van thermografie onderzoek naar de oorzaken van een hoge energierekening, tocht, koude trek en een oncomfortabel binnenklimaat.

Thermografie toont isolatieproblemen

Ondanks de aanwezigheid van bodemisolatie in de kruipruimte blijkt er met gebruik van thermografie veel warmteverlies te zijn bij de aansluitingen van de vloer op de gevel ten gevolge van een ongeïsoleerde funderingsmuur.

Verder is met thermografie duidelijk zichtbaar dat op dat er in het verleden een kozijn in de zijgevel verwijderd is en is vervangen door metselwerk. De aangebrachte isolatie blijkt minder goed aan te sluiten dan gewenst is. Tenslotte is te zien dat er bij het aanbrengen van de spouwmuurisolatie in het verleden bepaalde plekken zijn overgeslagen.

Door deze isolatieproblemen ontstaan temperatuurverschillen in de woning die luchtbewegingen veroorzaken, dit wordt ervaren als tocht of een koude trek over de vloer.

Energiekeurplus is specialist in thermografie in Heerenveen

Energiekeurplus is gespecialiseerd in bouwkundige thermografie (level 2) en is in bezit van een geavanceerde warmtebeeld camera. Wij doen hiermee onderzoek naar onder meer warmteverlies, isolatieproblemen, tocht, schimmelvorming, lekken in vloerverwarmingen en platte daken in Heerenveen en omstreken. In een helder thermografie rapport doen wij verslag van de aangetroffen problemen. Bovendien kan Energiekeurplus vaak ook helpen bij het oplossen van aangetroffen problemen.

Omstandigheden bij thermografie

Onderzoek naar tocht en isolatieproblemen in met thermografie vereist specifieke omstandigheden.
Het is belangrijk is dat er voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten bestaat. Een minimaal verschil van 10 graden Celsius is vereist. Energiekeurplus voert om deze reden inspecties uit bij koele weersomstandigheden, vanaf 5 graden, vóór zonsopkomst.

Afspraak voor thermografie maken?

Wil je een woning of een bedrijfsgebouw in Heerenveen of omsterken door middel van thermografie laten onderzoeken? Neem dan op tijd contact op, wij lopen van te voren een aantal vragen over het gebouw en de te onderzoeken problemen door. Zodra de omstandigheden juist zijn voor een thermografie inspectie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

 

 

Datum 24 april 2016 Energielabel Friesland