Energiescan

Thermografie en Energiescan

Energiescan met thermografie

Om een compleet beeld van het warmteverlies, de mogelijkheden voor energiebesparing en van duurzame energie in een woning te geven heeft Energiekeurplus de energiescan ontwikkeld. Naast een thermografie inspectie verzorgen wij hierbij een scan van de aanwezige installaties voor verwarming, warm tapwater en ventilatie. Ook brengen we de mogelijkheden voor duurzame energie in kaart. 

Energiebesparing & duurzame energie

Energiekeurplus brengt met gebruik thermografie luchtlekken, koudebruggen en isolatiegebreken duidelijk in beeld. In een helder adviesrapport wordt het kostbare warmteverlies door naden & kieren en het verlies ten gevolge van slechte of ontbrekende isolatie beschreven. Daarnaast worden door onze adviseur punt voor punt de mogelijkheden voor energiebesparing voor wat betreft de aanwezige installaties voor verwarming, warm tapwater en ventilatie benoemd. En ook geven we bij een energiescan aan welke mogelijkheden er zijn voor het opwekken van duurzame energie.

Afspraak maken?

Wil je de mogelijkheden voor energiebesparing thuis in beeld laten brengen en wil een afspraak maken voor een energiescan? Neem dan op tijd contact op; voor thermografie zijn namelijk specifieke weersomstandigheden noodzakelijk. Wanneer de omstandigheden geschikt zijn voor een scan nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Voorbereidingen voor energiescan

Hieronder lees je een aantal voorbereidingen die een woning- of gebouweigenaar dient te treffen vóór de aanvang van een thermografie & energiescan:

 • Stel de buren van onze werkzaamheden op de hoogte. Wanneer onze thermograaf in het donker wordt verward met een inbreker leidt dit tot kostbaar tijdsverlies, ook kan dit ervoor zorgen dat de thermografie en energiescan moet worden afgebroken.
 • Laat de thermostaat de avond van te voren op kamertemperatuur staan, om voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten te creëren.
 • Probeer een gelijkmatige temperatuur verdeling in het pand te bereiken, draai de radiatoren overal open én zet de deuren in het pand open zodat de warmte zich goed kan verdelen.
 • Sluit alle ramen, deuren naar buiten en zet ook alle ventilatieroosters dicht.
 • Plaats geen grote obstakels voor het te inspecteren object, zij ontnemen ons het zicht. Parkeer je auto niet op de oprit maar op enige afstand langs de weg.
 • Laat tuinhekken, schuttingdeuren e.d. los zodat wij ongehinderd rond het pand kunnen lopen.

Voordelen

 • Kostenbesparend
 • Comfort verbetering
 • Onafhankelijk onderzoek
 • Snel een compleet beeld
 • Uitgebreide woning opname
 • Heldere rapportage

De kosten van een energiescan voor een woonhuis zijn vanaf €395. Voor de energiescan van een bedrijfsgebouw geven wij graag een offerte op maat. Energiekeurplus is ITC Level 3 gecertificeerd en werkt in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Ja, ik wil graag een energiescan laten uitvoeren!

Datum 28 april 2019 Energielabel Friesland