Isolatie controle met gebruik van thermografie in Friesland

Isolatie controle

Laat de isolatie van je woning controleren door een thermografie expert

Home » Thermografie » Isolatie controle

Isolatie controle

Is je woning wel geïsoleerd maar heb je toch een hoge energierekening? Of heb je last van een kil en tochtig huis waar het niet echt comfortabel wil worden of waar misschien zelfs vocht- of schimmel problemen spelen? Laat dan een isolatie controle uitvoeren door Thermografie Friesland. Er bestaan vele redenen voor het ontstaan van isolatieproblemen. Wanneer de oorzaak van de eenmaal problemen is vastgesteld is hier vaak een passende oplossing voor.

Isolatie controle met thermografie

Sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw zijn de kosten voor het verwarmen van gebouwen enorm gestegen en vanaf zo ongeveer 1975 is men in Nederland nieuwbouw beginnen te isoleren. De kwaliteit en de wijze van aanbrengen van de isolatie uit de jaren van 1975 tot 1985 laat echter vaak te wensen over. Energiekeurplus kan de kwaliteit van de aanwezige isolatie controleren met gebruik van thermografie. Aan de hand van een isolatie controle met thermografie en endoscopie kan Energiekeurplus een plan van aanpak maken voor het verbeteren van de isolatie.

Controle van naisolatie

Woningen met een bouwjaar vóór 1974 zijn oorspronkelijk zelden van isolatie voorzien. Maar door de stijgende kosten voor verwarming zijn veel van deze woningen inmiddels na geïsoleerd. Helaas zijn hierbij in de beginjaren veel fouten gemaakt en is er isolatie gebruikt dat hiervoor, qua materiaaleigenschappen niet geschikt is.

In veel gevallen is voor het isoleren van spouwmuren gebruik gemaakt van UF schuim. Dit isolatiemateriaal heeft de vervelende eigenschap dat het na een jaar of 15 vergaat. Hierdoor ontstaan na verloop van tijd steeds grotere problemen als kou, tocht en schimmelplekken. Een ander materiaal dat veel gebruikt is bij na-isolatie zijn steenwolvlokken. Een nadeel hiervan is dat het vocht kan opnemen waardoor het materiaal zijn isolatiewaarde verliest en in spouwmuren uitzakt.

Uitgezakte, vergane of plaatselijk ontbrekende isolatie wordt door middel van thermografie en endoscopie zichtbaar gemaakt en vervolgens door Energiekeurplus beschreven in een helder rapport. Ook kunnen wij in veel gevallen adviseren over herstelmogelijkheden en wanneer dat gewenst is verzorgen we een vrijblijvende offerte voor het herstel van de aangetroffen isolatieproblemen.

Isolatie controle bij nieuwbouw

Ook bij nieuwbouw woningen zijn in toenemende mate isolatieproblemen te vinden. Vaak gaat het om houtskeletbouw woningen met een flink pakket isolatie in de gevel waarbij, vanwege condensatie ’s winters vochtplekken op de buitenmuren verschijnen. De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een slechte detaillering van de isolatie, plaatselijk ontbrekende isolatie of een niet doorgetrokken dampremmer.

Dergelijke isolatiefouten kunnen grote gevolgen hebben omdat damptransport er voor zorgt dat zich grote hoeveelheden vocht in de constructies kunnen ophopen. Zonder herstel kan dit leiden tot grote schade aan het gebouw! Energiekeurplus kan met gebruik van thermografie en blowerdoor bepalen op welke plaatsen dergelijke fouten te vinden zijn. We beschrijven onze bevindingen in een heldere rapportage zodat ze aan de hand daarvan hersteld kunnen worden.

De vanaf kosten voor een isolatie controle met gebruik van thermografie zijn €395 voor een woonhuis. In combinatie met een blowerdoortest de kosten vanaf €495. Voor een isolatie controle van een bedrijfsgebouw geven wij graag een offerte op maat!