Thermografie

Enegiekeurplus is de specialist in thermografie, wij doen thermografisch onderzoek in Groningen, Friesland en DrentheThermografie Friesland

Bij thermografie maakt Energielabel Friesland gebruik van een geavanceerde warmtebeeldcamera, deze camera meet warmte en kan deze warmte omzetten in beeld. Op een warmtebeeld van een gebouw is door middel van kleurverschillen precies te zien waar de woning warmte verliest door bijvoorbeeld koudebruggen, slechte of ontbrekende isolatie. Ook luchtlekken en vochtproblemen worden zichtbaar.

 Dankzij een thermografisch onderzoek van Energielabel Friesland zijn wij eindelijk af van de tocht & kou in huis!

Energielabel Friesland is specialist in thermografie

Wij hebben een speciaal opgeleide thermograaf – ITC level 3 gecertificeeerd – en zijn in het bezit van een geavanceerde warmtebeeldcamera. Wij doen hiermee thermografisch onderzoek in Groningen, Friesland en Drenthe. Energielabel Friesland kan je onder meer helpen bij het opsporen van de oorzaak van klachten zoals: isolatieproblemen, schimmelvorming, vochtproblemen, water- en luchtlekken en tochtklachten.

Voordelen van thermografie

Thermografie is uitstekend geschikt voor allerlei soorten inspecties in gebouwen en aan installaties. Zoals bijvoorbeeld de controle van zonnepanelen met een tegenvallende opbrengst of de inspectie van elektrische installaties op slechte verbindingen die mogelijk tot kortsluiting of zelfs tot brand kunnen leiden. Ook de kwaliteit van gebouwen op het gebied van luchtdichtheid kan er mee in beeld worden gebracht. Verder kunnen lekken in een CV leidingen, vloerverwarmingssystemen of in platdakconstructies worden opgespoord. Dit alles snel en op afstand, zonder kostbaar breekwerk en zonder dat installatie hoeven worden stilgelegd.

Omstandigheden bij thermografie

Onderzoek naar warmteverlies en isolatieproblemen in een gebouw vereist specifieke omstandigheden. Bij een inspectie van een gebouw is belangrijk is dat er voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten bestaat. Een minimaal verschil van 10 graden Celsius is voor een inspectie op het gebied van isolatieproblemen vereist. Ook is het bij een inspectie belangrijk dat de zon geen verstoringen in het warmtebeeld geeft. Energielabel Friesland voert om deze reden thermografie inspecties uit bij koele weersomstandigheden, vanaf 5 graden, vóór zonsopkomst.

Afspraak voor thermografie

Wil je een thermografisch onderzoek laten uitvoeren door Energielabel Friesland? Neem dan op tijd contact op, wij lopen van te voren een aantal vragen over het gebouw en de eventuele te onderzoeken problemen door. Zodra de weersomstandigheden juist zijn voor thermografie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Voorbereidingen thermografie

Hieronder lees je een aantal voorbereidingen die een woning- of gebouweigenaar dient te treffen vóór de aanvang van een thermografie inspectie:

  • Stel de buren van onze werkzaamheden op de hoogte. Wanneer onze thermograaf in het donker wordt verward met een inbreker leidt dit tot kostbaar tijdsverlies, ook kan dit ervoor zorgen dat de thermografie inspectie moet worden afgebroken.
  • Laat de thermostaat de avond van te voren op kamertemperatuur staan, om voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten te creëren.
  • Probeer een gelijkmatige temperatuur verdeling in het pand te bereiken, draai de radiatoren overal open én zet de deuren in het pand open zodat de warmte zich goed kan verdelen.
  • Sluit alle ramen, deuren naar buiten en zet ook alle ventilatieroosters dicht.
  • Plaats geen grote obstakels voor het te inspecteren object, zij ontnemen ons het zicht. Parkeer je auto niet op de oprit maar op enige afstand langs de weg.
  • Laat tuinhekken, schuttingdeuren e.d. los zodat wij ongehinderd rond het pand kunnen lopen.

Energielabel Friesland

Energielabel Friesland is jouw partner in energiebesparing, energielabel, energieadvies,  thermografie – Level 3 – & Blowerdoor. Wij werken op afspraak in Groningen, Friesland en Drenthe. De kosten van een thermografisch onderzoek van een woning zijn vanaf €295. Voor een inspectie van een bedrijfsgebouw geven wij graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een thermografie inspectie aanvragen!

Datum 13 januari 2018 Energielabel Friesland