Thermografie

Thermografie bij een school in Grou in Friesland

Thermografie Friesland

Bij thermografie maken wij gebruik van geavanceerde warmtebeeldcamera’s. Zo’n warmtebeeldcamera van Energielabel Friesland is in staat om warmte te meten en vervolgens om te zetten in beeld. Op een warmtebeelden van gebouwen is aan de hand van kleurverschillen precies te zien waar onnodig warmte verloren gaat door koudebruggen, naden & kieren, vochtproblemen of als gevolg van slechte of ontbrekende isolatie.

 Dankzij een thermografisch onderzoek van Energielabel Friesland zijn wij eindelijk af van de tocht & kou in huis!

Energielabel Friesland is expert in thermografie

Wij zijn – ITC level 3 gecertificeeerd – expert in blowerdoortest en thermografie. Wij maken gebruik van geavanceerde warmtebeeldcamera’s. Hiermee doen wij thermografisch onderzoek in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel. Energielabel Friesland kan je onder meer helpen bij het opsporen van de oorzaak van klachten zoals: isolatieproblemen, schimmelvorming, vochtproblemen, water- en luchtlekken en tochtklachten.

Voordelen van thermografie

Thermografie is uitstekend geschikt voor allerlei soorten inspecties in gebouwen en aan installaties. Zoals bijvoorbeeld de controle van zonnepanelen met een tegenvallende opbrengst of de inspectie van elektrische installaties op slechte verbindingen die mogelijk tot kortsluiting of zelfs tot brand kunnen leiden. Ook de kwaliteit van gebouwen op het gebied van luchtdichtheid kan er mee in beeld worden gebracht. Verder kunnen wij lekkages in een CV leidingen, vloerverwarmingssystemen of in platdakconstructies opsporen. Dit alles snel en op afstand, zonder kostbaar breekwerk en zonder dat installaties hierbij hoeven worden stilgelegd.

Omstandigheden bij thermografie

Onderzoek naar warmteverlies en isolatieproblemen in een gebouw vereist specifieke omstandigheden. Bij een inspectie van een gebouw is het namelijk belangrijk is dat er voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten bestaat. Een minimaal verschil van 10 graden Celsius is voor een inspectie op het gebied van isolatieproblemen vereist. Ook is het bij een inspectie belangrijk dat de zon geen verstoringen in het warmtebeeld geeft. Energielabel Friesland voert om deze reden thermografie inspecties uit bij koele weersomstandigheden, vanaf 5 graden, vóór zonsopkomst.

Afspraak voor thermografie

Wil je een thermografisch onderzoek laten uitvoeren door Energielabel Friesland? Neem dan op tijd contact op, wij lopen van te voren een aantal vragen over het gebouw en de te onderzoeken problemen door. Zodra de weersomstandigheden juist zijn voor thermografie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Voorbereidingen

Hieronder lees je een aantal voorbereidingen die een woning- of gebouweigenaar dient te treffen vóór de aanvang van een thermografie inspectie:

  • Stel de buren van onze werkzaamheden op de hoogte. Wanneer onze thermograaf in het donker wordt verward met een inbreker leidt dit tot kostbaar tijdsverlies, ook kan dit ervoor zorgen dat de thermografie inspectie moet worden afgebroken.
  • Laat de thermostaat de avond van te voren op kamertemperatuur staan, om voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten te creëren.
  • Probeer een gelijkmatige temperatuur verdeling in het pand te bereiken, draai de radiatoren overal open én zet de deuren in het pand open zodat de warmte zich goed kan verdelen.
  • Sluit alle ramen, deuren naar buiten en zet ook alle ventilatieroosters dicht.
  • Plaats geen grote obstakels voor het te inspecteren object, zij ontnemen ons het zicht. Parkeer je auto niet op de oprit maar op enige afstand langs de weg.
  • Laat tuinhekken, schuttingdeuren e.d. los zodat wij ongehinderd rond het pand kunnen lopen.

Energielabel Friesland

Energielabel Friesland is jouw partner in energiebesparing, energieadvies,  thermografie – Level 3 – & blowerdoortest. Wij werken op afspraak in Groningen, Friesland en Drenthe. De kosten van een thermografisch onderzoek van een woning zijn vanaf €395. Voor een inspectie van een bedrijfsgebouw geven wij graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een thermografie inspectie aanvragen!

    Datum 18 februari 2022 Energielabel Friesland