Subsidie zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen

Let op! Sinds 8 Augustus 2013 is het budget van de subsidie op zonnepanelen uitgeput!

Subsidie zonnepanelen

Voor wie: particulieren. Wat: zonnepanelen en bijbehorende apparatuur om in hun eigen energiebehoefte te voorzien, tot een maximum van 3500wp. Subsidie op zonnepanelen en bijbehorende apparatuur met een maximum van €650.

Ingangsdatum regeling: 2 juli 2012.

Einddatum regeling: 28 december 2013, € 50,9 miloen beschikbaar.

Aanvragen via: DigiD met een digitale, getekende overeenkomst (na 2 juli 2012) van de leverancier.

Maximaal één subsidie aanvraag per adres.

Meer informtie: Rijksoverheid

Hoeveel subsidie budget is er nog beschikbaar? AgentschapNL

Stimulering van zonnepanelen

De overheid stimuleert energiebesparing door zelf opwekken van energie voor eigen gebruik met behulp van zonnepanelen te subsidieren. Momenteel kun je profiteren van een  aanschafsubsidie op zonnepanelen.De subsidie is 15% van de materiaalkosten van een set zonnepanelen met een maximum van €650. Het arbeidsloon valt niet onder deze regeling. Wel valt het arbeidsloon van het plaatsen van zonnepanelen tijdelijk onder het verlaagde BTW-tarief van 6%.

Subsidie zonnepanelen aanvragen

Een aantal dingen om rekening mee te houden:

Aanvragen kan tot 28 december 2013 (of eerder wanneer het budget op is). Subsidie aanvragen kan alléén met een DigiD. Heb je geen DigiD, hou er rekening mee dat het aanvragen ervan 5 dagen duurt. Het aanvragen van de subsidie op zonnepanelen kan alléén digitaal, er moet een getekende en ingescande koopovereenkomst worden meegestuurd. Bij huur of lease van zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidie op zonnepanelen, bij een huurkoop-constructie wel.

Huurders kunnen in principe ook in aanmerking komen voor subsidie op zonnepanelen, maar de eigenaar van de locatie waar de zonnepanelen geplaatst worden moet wel toestemming geven. Hoe dit bij de aanvraag moet worden aangetoond moet worden is niet duidelijk, maar huurders moeten in ieder geval eerst met hun verhuurder overleggen over plaatsing van zonnepanelen.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is jouw partner in energiebesparen, energielabel, energieadvies, thermografie, zonnepanelen en isolatieadvies. Wij werken op afspraak in Groningen, Friesland en Drenthe.

Datum 17 mei 2017 Energielabel Friesland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.