Leiding lekkage opsporen met thermografieLeiding lekkage

Gebarsten leidingen kunnen veel schade en overlast in woningen en gebouwen veroorzaken! De plaats van een lek is in veel gevallen niet eenvoudig vast te stellen. Maar het is belangrijk dat een leiding lekkage snel wordt opgespoord om de schade en herstelkosten te beperken. Energiekeurplus is gespecialiseerd in het opsporen van lekkages met gebruik van thermografie en UV lekdetectie  en kan de plaats van een lek snel en efficiënt bepalen.

Thermografie bij leiding lekkage

Hoewel een warmtebeeldcamera geen water of vocht kan registreren is thermografie toch een uitstekende methode om leiding lekkages op te sporen. Natte materialen hebben andere warmte geleidende eigenschappen dan droge materialen. Door hiervan gebruik te maken zijn er met thermografie afwijkingen in het warmtebeeld waar te nemen op de locatie waar zich veel vocht in een constructie bevindt. Met aanvullend onderzoek zoals vochtmeting of endoscopie kan de locatie van een leiding lekkage vaak nauwkeurig bepaald worden.

Thermografie voorkomt hoge kosten

Thermografie en UV- & akoestische lekdetectie kunnen de kosten voor het herstellen van een leiding lekkage aanzienlijk beperken. Een inspectie met een hoogwaardige warmtebeeldcamera kan veel kostbaar breekwerk voorkomen en maakt een plaatselijke reparatie van de lekkage mogelijk.

Lekdetectie rapport

Wij zijn ITC Level 3 gecertificeerd thermografie expert. Wij leveren na thermografisch lekdetectie onderzoek, een UV inspectie of een akoestisch lekdetectie onderzoek altijd een helder lekdetectie rapport dat door de loodgieter of aannemer gebruikt kan worden om de plaats van de reparatie te bepalen.

De kosten van het opsporen van een leiding lekkage zijn vanaf €395. Het bedrag is afhankelijk van het de grootte van het gebouw, het soort lekkage en de te gebruiken technieken. Om een offerte voor lekdetectie te kunnen maken is het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van de problemen die spelen.

Over ons

Thermografie Friesland is onderdeel van Energiekeurplus, jouw partner in energiebesparing, lekdetectie, waterdichtheidstest, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – & blowerdoor. Wij werken op afspraak in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.