Energielabel studio’s Zethoven in Groningen

energielabel en energie index voor verhuur studio's zethoven in Groningen

Energielabel studio’s Zethoven

In opdracht van Zethoven Property Partners uit Heerenveen voorzien wij de verhuur studio’s in Groningen die zij beheren van een energielabel én energie index. Vanzelfsprekend voldoen zij al aan hun verplichting als verhuurder met het overhandigen van een energielabel aan nieuwe huurders. Maar voor verhuurders is het belangrijk dat zij hun pand naast een verplicht energielabel ook van een energie index voorzien.

Energielabel verplicht bij verhuur

Het is inmiddels bij vrijwel iedereen bekend dat het bij verhuur van een woning verplicht is om aan een nieuwe huurder een energielabel te overhandigen. Zo heeft hij meteen een indicatie van de energiezuinigheid van het pand dat hij betrekt. De overheid controleert hierop en deelt in het geval van woonruimte, na een waarschuwing, een bestuurlijke boete van €405 uit wanneer er niet aan het verplichte energielabel is voldaan.

Energie Index?

Wij merken dat het vooral bij middelgrote en kleinere verhuurders minder bekend is dat het loont om verhuurwoningen, -appartementen en -studio’s te voorzien van een Energie Index. De Energie Index is één van de onderdelen waarop de maximale huurprijs van woningen onder de liberalisatiegrens volgens het Woning Waarderings Systeem (WWS) wordt bepaald. Laat je woningbestand van een Energie Index voorzien. Zo voorkom je dat energiebesparende maatregelen uit het verleden niet gewaardeerd worden en daardoor niet in de huurprijs doorberekend kunnen worden.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en overheden. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, energielabel, thermografie & Blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Datum 18 juni 2016 Energielabel Friesland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.