Energielabel nieuwbouw utiliteit

Energielabel Nieuwbouw Utiliteit

Energielabel nieuwbouw utiliteit

Sinds 1 juli 2014 is het voor ieder nieuw utiliteitsgebouw verplicht om te zijn voorzien van een Energielabel Nieuwbouw. Dit betekent dat een specialist, door middel van een oplevertoets controleert of het utiliteitsgebouw in overeenstemming met de vooraf opgestelde  EPC berekening gebouwd is. Wanneer dit het geval is mag er een Energielabel Nieuwbouw, volgens de EPN-U worden afgegeven.

Nieuwe EPC berekening bij afwijkingen

Worden er te grote afwijkingen aangetroffen ten opzichte van de vooraf gemaakte EPC berekening dan moet er opnieuw een EPC berekening volgens de NEN 7120 gemaakt worden aan de hand van de werkelijk aangetroffen installaties en isolatiewaarden van de thermische schil van het gebouw.

Energielabel dat kwaliteit van nieuwbouw weergeeft

Het Nieuwbouwlabel geeft de mogelijkheid om de goede energetische kwaliteit van nieuwe utiliteitsgebouwen beter naar voren  te laten komen dan het energielabel voor de bestaande bouw. Bij het Energielabel Nieuwbouw is het beste label  A++++  terwijl bij de methode voor de bestaande bouw ten hoogste een energielabel  A te behalen valt.

Energielabel Nieuwbouw bij bestaand gebouw

Ook bij energiezuinige bestaande utiliteitsgebouwen van maximaal 10 jaar oud mag gebruik gemaakt worden  van de nieuwe methode om een Energielabel Nieuwbouw te berekenen.

Nieuwbouwlabel via Energiekeurplus

Erwin den Hartog van Energiekeurplus heeft de opleiding tor EPN-U adviseur gevolgd en wij zijn momenteel bezig om invulling te geven aan het certificeringstraject. Naar verwachting kan Energiekeurplus een nieuw utiliteitsgebouw eind 2014 voorzien van een Energielabel.

Neem voor vragen over het Nieuwbouwlabel voor Utilteit contact op met Energiekeurplus.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. 
Wij zijn gecertificeerd EPA-U adviseur en partner van gebouweigenaren en bedrijven in energiebesparing, energielabel en thermografie. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Datum 20 december 2015 Energielabel Friesland