Energielabel makelaar

Energielabel makelaar

EnergielabelEnergielabel makelaar

Sinds 1 januari 2008 is het energielabel verplicht voor woningen en bedrijfspanden op het moment van verhuur en verkoop. Zoals bekend werd er tot op heden door makelaars vaak voor gekozen om koper en verkoper te laten overeenkomen af te zien van een label. Vanaf 1 januari 2015 is dit door veranderde regelgeving op straffe van een boete van €405 niet meer mogelijk.

Voorlopig energielabel

Elke eigenaar van een woning zonder energielabel  ontvangt op 1 januari 2015 per brief een voorlopig energielabel dat hij zelf moet omzetten in een definitief energielabel. Dit definitief energielabel is verplicht bij de verkoop of verhuur van de woning.  Ook nieuwe- en bestaande bedrijfsgebouwen moeten bij verkoop en verhuur zijn voorzien van een geldig energielabel voor utilliteitsbouw.

Definitief energielabel

Om een woning te verkopen moet er een definitief energielabel aangemaakt worden. Woningeigenaren kunnen het voorlopige energielabel van hun huis aanpassen via www.energielabelvoorwoningen.nl. Een Erkend deskundige zoals Energiekeurplus controleert of deze aanpassingen op de juiste manier gedaan zijn. Na controle kan de Erkend deskundige het voorlopig energielabel omzetten in een definitief energielabel.

Energielabel online

Energiekeurplus heeft voor het definitief label 2 diensten ontwikkeld: Energielabel online en Energielabel aan huis. Wanneer een woningeigenaar inlogt op www.energielabelvoorwoningen.nl en E.P. den Hartog als Erkend deskundige selecteert kunnen wij online voor slechts €7 een definitief label verzorgen.

Energielabel aan huis

Omdat wij gemerkt hebben dat het voor woningeigenaren vaak lastig blijkt te zijn voor om het juiste bewijs voor energiebesparende maatregelen te verzamelen en te uploaden hebben wij daarnaast Energielabel aan huis ontwikkeld. Een ervaren Erkend deskundige bezoekt de woning en verzamelt samen met de woningeigenaar het juiste bewijsmateriaal en helpt bij het uploaden hiervan. De kosten van een Energielabel aan huis zijn slechts €49!

De voorwaarden voor Energielabel aan huis zijn; dat de betreffende woning in Groningen, of maximaal 15km afstand van de stad Groningen staat; dat de hoofdeigenaar van de woning aanwezig is tijdens het bezoek én de beschikking heeft over een geldig DigiD.

Energielabel of Energie Index?

De Energie Index, vervangt vanaf 1 januari 2015 het huidige label. De Energie Index is een zeer nauwkeurige bepaling van de energieprestatie van een woning die tot stand komt op basis van maar liefst 150 woningkenmerken. De Energie Index is een vrijwillig instrument dat belangrijk is voor verhuurders en woningeigenaren omdat het gekoppeld is aan een aantal financiële instrumenten zoals het woning waarderingssysteem en de hoogte van de hypotheekrente die een woningeigenaar betaalt.

Omdat de Energie Index onderdeel is van het woning waarderingssysteem (WWS) kan het zorgen voor een hogere maximale huuropbrengst. Voor een verhuurwoning kan dit al gauw leiden tot honderden euro’s extra huur per maand! Bovendien kan de Energie Index voorkomen dat de huurcommissie de verhuurder een huurverlaging oplegt. Energiekeurplus is gecertificeerd EPA-adviseur en heeft jarenlange ervaring. Interesse in onze diensten? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Datum 24 februari 2016 Energielabel Friesland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.