Energielabel bedrijf

Energiekeurplus voorziet een bedrijf van een EPA-U energielabel bedrijf Energielabel bedrijf Friesland

Het energielabel bedrijf deelt verschillende bedrijfsgebouwen afhankelijk van hun enerzuinigheid in klassen in. Het energielabel utiliteit wordt bepaald op basis van de mate van isolatie van de vloeren, muren, ramen en daken. Ook wordt er voor de bepaling van het energielabel van een bedrijf gekeken naar de installaties voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie, bevochtiging en duurzame technieken.

Verplicht energielabel utiliteit

Een energielabel bedrijf is geldig tot 10 jaar na de opname datum en is sinds 1 januari 2008 verplicht bij verhuur en verkoop van een bedrijfsgebouw. Deze verplicht vloeit voort uit Europese regelgeving, de Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Nieuw is dat er sinds 1 januari 2015 een flinke sanctie bestaat wanneer er bij de overdracht aan de koper of nieuwe huurder geen geldig energielabel beschikbaar is. Een energielabel voor een bedrijf mag uitsluitend worden opgesteld door een gecertificeerd EPA-U adviseur.

Controle energielabel publiek gebouw

Vanaf 1 juli 2014 is het voor ieder publiek toegankelijk bedrijf met een gebruiksoppervlak groter dan 500 m2 bovendien verplicht om te zijn voorzien van een energielabel, dit label moet op een zichtbare plaats in het bedrijf worden opgehangen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert op de aanwezigheid van een energielabel, bij niet voldoen aan de verplichting legt zij een dwangsom van maar liefst €20.250 op.

Energielabel utiliteit aanvragen

Wil je zonder risico een bedrijfspand verhuren of verkopen vraag dan op tijd een offerte voor energielabel aan! De doorlooptijd blijkt in de praktijk vaak enkele weken te bedragen. Wij gaan er bij het bepalen van de prijs van uit dat er kopieën van bouwtekeningen (plattegronden, gevelaanzichten en doorsneden) beschikbaar worden gesteld. Ook is het noodzakelijk dat er voldoende informatie over de aanwezige installaties wordt verstrekt en dat er tijdens een opname van het pand iemand aanwezig is die in staat is om aanvullende informatie te verstrekken.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor particuliere- en de professionele markt.
Wij zijn gecertificeerd EPA-U adviseur en voorzien een bedrijf van een officieel energielabel, thermografie of een energieadvies. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Wil je binnenkort een bedrijf verhuren of verkopen? Voorkom dan het risico op problemen na de overdracht en vraag tijdig een verplicht energielabel bedrijf aan bij Energiekeurplus. Wij geven graag een offerte op maat!

Ja, ik wil graag een offerte aanvragen voor een EPA-U energielabel!

Tekeningen niet beschikbaar

Datum 8 maart 2020 Energielabel Friesland