Advies verlichting

Energiebesparing met verlichting in Groningen

Energiebesparing verlichting

In bedrijven, kantoren, scholen en instellingen valt meestal veel te besparen op de kosten van verlichting! Het gebruik van kunstlicht is verantwoordelijk voor meer dan 20% van het energieverbruik in scholen, bedrijven en instellingen. Dit licht bestaat nog altijd voor driekwart uit conventionele-, onzuinige- en soms zelfs ongezonde verichtingssystemen.

Energiebesparen met verlichting

Het besparen op verlichting heeft veel voordelen. Het levert een flinke besparing op de kosten van elektriciteit op. Daarnaast levert energie besparen een positieve bijdrage aan het milieu door de CO2 uitstoot te beperken. Bovendien heeft het juiste licht een goede invloed op de concentratie en prestaties van leerlingen en personeel!

Kosten zuinige verlichting

Besparen op verlichting hoeft niet altijd hoge kosten met zich mee te brengen. Het meest duurzame licht is kunstlicht dat niet wordt gebruikt. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van daglicht, dimmers en aanwezigheidsdetectie kan vaak al een flinke energiebesparing worden behaald. Vervolgens is het zaak om te kiezen voor kostenefficiënt, zuinig licht.

Energiezuinige TL-verlichting

Vaak is het niet noodzakelijk om bestaande verlichtingsarmaturen te vervangen om energie te besparen. Er kan dan een T5 adapter met een nieuwe zuinige TL-buis in het bestaande armatuur worden geplaatst. Hiermee is tegen relatief lage kosten een energiebesparing van wel 40% te behalen! Lees hier meer over energie besparen met de T5-adapter van Energiekeurplus in onze brochure.

Energiebesparen in bedrijven

Bedrijven die energiebesparen door het nemen van maatregelen zoals het aanbrengen van onder meer energiezuinige verlichting kunnen gebruik maken van de EIA (energieinvesterings aftrek). Het netto extra voordeel dat met deze fiscale regeling te behalen valt is ongeveeer 10%.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren en overheden in energiebesparing, energielabel, Blowerdoor & thermografie. Energiekeurplus werkt in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Ja, ik wil graag een advies aanvragen!

Datum 20 december 2015 Energielabel Friesland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.