Kruipruimte test

Kruipruimte test

Kruipruimte test Groningen

De kruipruimte

In de kruipruimte van een woning is het vaak vochtig, soms staat er zelfs water en vaak komt er een onaangename lucht vandaan. Vochtige, koele omstandigheden zijn uitstekend voor diverse soorten schimmels en zwammen. Bovendien vormen zich in kruipruimtes verschillende bodemgassen, zoals kankerverwekkend radon. Het is belangrijk dat de leefruimte is afgesloten van dit ongezonde klimaat.

 Zonder dat we van iets wisten bleek het in onze kruipruimte net een zwembad te zijn!
Geen wonder dat het hele gezin last van de luchtwegen had…

Hoe gaat een kruipruimte test in zijn werk?

Bij een kruipruimte test maakt Energiekeurplus gebruik van kunstmatige rook en een blowerdoor. Een blowerdoor is een grote ventilator die tijdens de kruipruimte test in een frame in de opening van het kruipluik wordt geplaatst.

Door de kruipruimte van de woning met onschadelijke rook te vullen en de woning gelijktijdig met de blowerdoor in overdruk te brengen worden luchtlekken in de funderingsmuur en in de begane grondvloer zichtbaar gemaakt. Wanneer de ramen en deuren van de woning worden gesloten ontstaat er in het huis onderdruk. Hierdoor wordt de kunstmatige rook vanuit de via luchtlekken de woning binnen gezogen.

Tijdens een kruipruimte test zien wij dat de rook vanuit de kruipruimte in veel gevallen langs leiding doorvoeren in keuken, wc en meterkast en via kierende aansluitingen rond de vloer en kozijnen de woonruimte binnentreedt.

Gezondheid, comfort & energiebesparing

Het is belangrijk dat deze lekken zo spoedig mogelijk worden afgedicht om een gezond binnenklimaat te garanderen! Bovendien gaat er via luchtlekken veel warmte verloren! Het afdichten van naden & kieren zal daarom naast een gezonder leefklimaat ook een verbeterd wooncomfort en lagere maandlasten met zich meebrengen.

Laat de kruipruimte van je woning in Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland of Overijssel testen en ontdek waar bij jou in huis nare luchtjes, vocht en schadelijke bodemgassen je huis binnendringen.

De kosten voor een kruipruimte test met gebruik van een rookproef voor een woonhuis bedragen €350.

Ja, ik wil graag een kruipruimte test laten uitvoeren!

Datum 28 april 2019 Energielabel Friesland