Diensten

Diensten Energielabel Friesland

Diensten Energielabel Friesland

Energielabel Friesland is gecertificeerd EPA-W en EPA-U adviseur en specialist in energiebesparing. Wij voorzien een woning of bedrijfsgebouw van een officieel energielabel, een gedegen energieadvies of een inspectie met gebruik van thermografie. Verder maakt Energielabel Friesland gebruik van een blowerdoor voor een luchtdichtheidstest of waterdichtheidstest van gebouwen.

Thermografie

Bij thermografie maakt Energielabel Friesland gebruik van een warmtebeeldcamera met een hoge resolutie. Deze camera kan warmte te meten en om te zetten in beeld. Een groot voordeel van thermografie is dat onzichtbare problemen snel en zonder breekwerk duidelijk worden gemaakt. Zo is met thermografie precies te zien waar in een woning warmte verloren gaat, waar zich lekkages bevinden of waar schimmelgroei kan ontstaan. Lees meer over de mogelijkheden met thermografie.

Blowerdoor

Een luchtdichtheidstest wordt door Energielabel Friesland uitgevoerd met een zogenaamde blowerdoor. Een blowerdoor is een grote ventilator die in een deuropening wordt geplaatst. Tijdens een luchtdichtheidstest meet de blowerdoor zeer nauwkeurig het verlies door luchtlekken in de gebouwschil. Omdat het warmteverlies van een gebouw voor een belangrijk deel door de luchtdichtheid van de gebouwschil wordt bepaald kan een luchtdichtheidstest met een blowerdoor een grote bijdrage aan energiebesparing leveren. Lees meer over een blowerdoortest

Energielabel

Ben je woning- of gebouw eigenaar, verhuurder, of lid van een VVE? Energielabel Friesland voorziet een appartement, woning, bedrijfsgebouw of een compleet woningbestand snel, vakkundig en tegen een aantrekkelijke prijs van een officieel energielabel. Meer informatie over een energielabel

Energieadvies

Energielabel Friesland geeft energieadvies voor woningen, appartementen en utiliteitsgebouwen. Wij adviseren over energiebesparende maatregelen op basis van een uitgebreid gebouw onderzoek met gebruik van blowerdoor & thermografie. Na uitvoering van deze maatregelen valt er vaak 30 tot wel 70 procent op de energiekosten te besparen!

Isolatie & kierdichting

Het aanbrengen van isolatie en kierdichting is veruit de meest effectieve manier van energiebesparing in gebouwen omdat het de kosten van het energieverbruik voor verwarming sterk verlaagd. Wij inspecteren een woning of bedrijfspand uitgebreid met gebruik van blowerdoor en thermografie en geeft helder advies over de verbeter mogelijkheden in een overzichtelijk adviesrapport.

Energielabel Friesland

Energielabel Friesland is onderdeel van Energiekeurplus, een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren en overheden in energiebesparing, energielabel, blowerdoortest & thermografie. Energielabel Friesland werkt in de provincies Groningen, Friesland,  Drenthe, Overijssel en Flevoland.